Dag allemaal,

​Ik ben Ann Tordoor, mama van twee jonge kinderen, vrouw van Werner en gedreven in alles wat in mijn leven speelt. Verder ben ik opvoedster in een dagcentrum, waar ik mensen met een beperking begeleid en ook allerlei aangepaste activiteiten aanbied. Daarbovenop volgde ik een lerarenopleiding en ben ik ook afgestudeerd als gecertificeerde kinderyogadocente. Mijn gevoel om me steeds bij te scholen is groot en ik kijk al verder uit naar bijkomende opleidingen en workshops om mijn kinderyoga nog meer te verdiepen.

Yoga is in mijn leven gekomen toen ik puberde. Omdat het een moeilijke periode was, nam mijn mama me al eens mee naar de yoga. En kinderyoga is op mijn pad gekomen toen ik voelde dat mijn cliënten op mijn werk een andere vorm van beweging vroegen. Ik volgde een kleine vorming rond kinderyoga en het prikkelde me enorm om er terug mee bezig te zijn. Sindsdien integreer ik dit in hùn programma, maar ook in mijn eigen thuissituatie. Yoga geeft beweging, maar in mijn gezin zie ik ook dat het meer geeft dan dat alleen. Zo integreren ze oefeningen om tot rust te komen of als ze bang zijn.

Binnen het dagcentrum is yoga al enige tijd een vaste activiteit  en heb ik mij ingeschreven voor een grotere kinderyogadocenten-opleiding met de bedoeling om mij nog meer te specialiseren en dit ook te kunnen over brengen op andere kinderen en jongeren.

Ondertussen ben ik in April gestart met “Yogadventure for Kids” met de bedoeling om kinderen kennis te laten maken met Yoga, en dit op verschillende manieren. In ons dagelijks leven van tegenwoordig zie ik veel verwachtingen waar we precies aan moeten voldoen. Sommigen kunnen dit aanvoelen als druk. Ik wil kinderyoga graag zien als een manier om hier bewust mee om te gaan en zelfzeker te kunnen zijn om hier al eens ‘nee’ tegen te kunnen zeggen. Om je gevoel te volgen en je eigen weg te maken. Kinderen en jongeren laten zien dat je jezelf gerust mag aanvaarden met al je talenten én tekortkomingen. 

20190205-172930